Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen

Raceverslagen

Laatste kampioenschapswedstrijden op Assen

Het laatste ONK evenement stond alweer op de kalender, en niet voor niets genaamd The Race Of The Champions!

We gingen op de race af, liggend op de 4e plaats in het kampioenschap. De 3e plaats was buiten bereik, maar de 2 coureurs achter Ron stonden binnen enkele punten. Werk aan de winkel dus!

 

In de eerst kwalificatie was het weer even aftasten. De vorige wedstrijd was immers alweer een paar weken terug. Met een 7e tijd waren we nog niet eens zo ontevreden, maar we wisten dat er voor de 2e kwalificatie meer in zat. Helaas begon het na een paar ronden al te spettreren. Hierdoor wisten we de tijd niet meer te verbeteren en zakten we 1 plaatsje op de grid.

 

Op zondag stonden de wedstrijden op het programma. Race 1 startte voorspoedig, en Ron kwam de eerste ronde ongeveer als 6e door. Zijn rondetijden zakten echter in elkaar, en hij moest steeds meer posities prijs geven. Ron hierover: "De koppeling slipte, en niet te zuinig! Er was niet meer mee te rijden, want doordat er geen vermogen op het achterwiel stond, koelde de band ook nog veel te hard af! Ik heb er alles aan gedaan om de finish te halen, want met oog op het kampioenschap wilde ik nog punten pakken."

Helaas werden dat er maar 4,  want Ron finishte als 11e. Hiermee werd ook meteen 2 posities in het kampioenschap prijsgegeven.

 

Voor race 2 was het een race tegen de klok om de motor tijdig klaar te krijgen. Met veel hulp is dit gelukt, en we waren er klaar voor om weer een aanval te doen op die 4e plaats in het kampioenschap. Ron's start was niet zoals we van hem gewend zijn, maar naarmate de race vorderde wist hij toch wat posities goed te maken.

Ron: "Die nieuwe koppeling greep heel anders aan dan de oude! Daardoor maakte ik een slechte start, maar ik kon de aansluiting met de groep voor me houden en halverwege de race de aanval inzetten. Ik had nog 2 coureurs voor me toen ik steeds meer last kreeg van een vizier wat besloeg. Hierdoor was het zicht minder, wat natuurlijk niet te goede komt aan de snelheid. Daardoor moest ik helaas nog een positie prijsgeven."

Desondanks is Ron als 7e gefinisht, en hebben we daarmee een positie winst, oftwel de 5e plaats in het kampioenschap behaald.


We hebben een mooi seizoen achter de rug, hebben meer punten dan ooit gescoord, inclusief ons eerste ONK podium en een hèèl seizoen lang niet gecrasht. De behaalde 5e plaats in het kampioenschap zijn we dan ook erg blij mee, maar we gaan natuurlijk niet al te lang achterover zitten en nagenieten, maar kijken alweer naar 2015! We zijn momenteel nog druk bezig om het aankomende weekend nogmaals op Assen te rijden. Er is een wedstrijd buiten ons eigen kampioenschap om waar we graag met een 1000cc aan de start willen verschijnen. Zodoende kunnen we in de winter de motor alvast naar ons wens maken en Ron's trainingsschema op de Superbike aanpassen.
Als we dit rond krijgen hoort u van ons!

 

 

Groeten, Ron en team

Laatst aangepast (zaterdag, 16 mei 2015 13:15)

 
Meer artikelen...
Sponsors