Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen

Raceverslagen

Debuut in Superbike klasse beloont met punten

Het afgelopen weekeinde stond de eerste race voor de nieuwe Benecup gepland. Croix-en-Ternois stond op de kalender, een circuit waar we nog niet eerder geweest waren. Daarom hadden we ons ingeschreven voor de vrijdag  om vrije trainingen te verrijden. Met 1900 meter (Assen is 4400 meter) en zes bochten is Croix geen moeilijk circuit, maar wel erg intensief. Er is nauwelijks tijd om even tot rust te komen.

 

Het was de vrijdag mooi weer en ik had er zin in. Het gevoel was goed en ik durfde steeds meer. De rondetijden werden dan ook steeds beter.

De kwalificaties stonden voor zaterdag gepland. Na de hele vrijdag op oude banden te hebben gereden monteerden we voor de eerste kwalificatie een nieuwe set. Dit gaf meer grip en daarmee meer vertrouwen. Ondanks dat de baan nog niet helemaal droog was wist ik mijn tijd van vrijdag met een seconde te verbeteren en stond op de voorlopige negende startplaats.

Vlak voor de tweede kwalificatie regende het weer. We besloten geen risico te nemen en deze training niet te rijden. In deze kwalificatie zijn de tijden dan ook niet verbeterd en bleven we op de negende startplaats staan.

Race 1 op zondag had ik een erg goede start. Het tempo van het groepje voor mij lag iets te hoog voor me, maar ik deed mijn best om bij te blijven. Na mijn goede start leek de trukendoos wel een beetje leeg, maar gelukkig kon ik op mijn conditie aan het einde nog wel weer inlopen op mijn voorganger. Een moment was ik hem voorbij maar daarbij was ik iets te enthousiast. Ik moest de motor wijd laten lopen waardoor hij kon counteren. Daarmee kwam ik als achtste over de finish. Een debuut waar we zeer content mee waren. Ook mijn rondetijden waren goed en ik had weer een seconde gevonden.

Daar waar ik race 1 zo goed weg was, bakte ik daar in race 2 weinig van. De eerste ronde kwam ik dan ook slechts als dertiende door. Ik zat in een groepje waar ik maar moeilijk doorheen kwam. Inhalen met een Superbike is toch wel iets anders dan met de Supersport. Toen ik eenmaal door de groep heen was wist ik hier wel iets bij weg te rijden, maar de rijders voor me waren al te ver weg. Ook ondervond ik wat hinder van de wind, die duidelijk sterker was dan race 1. Deze wedstrijd ben ik als elfde gefinishte.

 

Met een negende en elfde plaats nemen we al heel wat punten mee naar Breezand. Misschien dat er race 2 –met een goede start of nieuwe banden- meer in had gezeten, maar het zij zo. We zijn tevreden met ons debuut en kijken uit naar de volgende wedstrijd. Deze is aankomend weekend al: we rijden dan in het voorprogramma van het WK Superbike op Assen.

We hebben in ieder geval weer voldoende huiswerk mee!

 

 

Groeten Ron en Harry Looijesteijn

 
Meer artikelen...
Sponsors