Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen

Raceverslagen

Mooie progressie op het TT circuit!

Dit weekend stond het WK Superbike aan de start op het TT circuit van Assen. Hierbij mocht het ONK Superbike in het bijprogramma starten. Een mooi evenement met veel bezoekers, allemaal goed voor de publiciteit van onze sponsoren.
Het TT circuit is natuurlijk niet nieuw voor ons, maar wel met de Superbike. Toch weer even spannend dus.

De eerste kwalificatie werd vrijdag aan het eind van de middag verreden. Jammer genoeg was het erg koud en stond er een straf windje. Dit in combinatie met een vering afstelling die nog niet optimaal stond (afstelling Croix ) voor snelle bochten resulteerde in een snelste tijd van 1:46.8

s’avonds hebben we met een vering specialist overlegd en dit aangepast.

 

De tweede kwalificatie op zaterdag avond was het iets warmer, maar er stond nog steeds een koud windje. We hebben een nieuwe achterband gemonteerd en dit, plus de betere veringafstelling gaf meer vertrouwen. We sloten de training af met een 1:44.0. Nog steeds een seconde boven Ron ’s snelste tijd met de 600cc. Het moest met de 1000cc dus nog echt beter kunnen.

De gereden tijd was goed voor de zevende startplaats op de grid, waar we niet ontevreden mee waren.

Op de wedstrijddag zat de sfeer er goed in bij het publiek. Zij hadden een Nederlander tweemaal derde zien worden in het WK en een groot deel was blijven zitten voor de “support-races”.

Ron over de race: “Mijn start was weer goed. Ook met een Superbike kan ik dat blijkbaar aardig. Ik ging als tweede de eerste bochtencombinatie in, maar kwam daar als derde uit. De kopmannen hebben de nodige ervaring en ik heb een snelcursus hard rijden met een Superbike gehad.”
Na een ronde kwam Ron als vierde door en dit heeft hij nog enige tijd vast kunnen houden. Daarna viel hij ten prooi aan twee coureurs en is hij als zesde gefinisht. Ron: “Halverwege de race kreeg ik wat kleine problemen met de motor die mij uit mijn concentratie haalden. Nu denk ik niet dat ik die andere rijders voor had kunnen blijven als dat niet zo was, maar misschien had ik het gaatje naar hen niet hoeven laten vallen.”
We zijn allemaal zeer tevreden over het weekend en zeker over de door Ron gereden tijd in de race: 1.42.5, een nieuw PR! We hebben weer voldoende huiswerk mee, maar zijn er van overtuigd dat we alles voor de volgende race op orde hebben. Deze volgende race is op het stratencircuit van Hengelo Gelderland, in het weekend van 2 en 3 mei.

 

Groeten van het RHL racing team.

 
Meer artikelen...
Sponsors