Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen

Raceverslagen

Weekend Hengelo

Dit weekend hebben we gestreden op de Varsselring, het stratencircuit van Hengelo. We hadden de motor net op tijd klaar, want we hebben veel moeten sleutelen na de wedstrijd op Assen. Zo hebben we onder andere de versnellingsbak vervangen.

De eerste kwalificatie was het nog een beetje aftasten. Toch een beetje onzekerheid of de motor wel helemaal goed was. Plus daarbij: het circuit was niet onbekend, maar met de 1000cc komt de bocht toch wel weer een stuk harder op je af dan met de 600cc. De eerste training verliep redelijk, maar we liepen tegen een probleempje met de rem aan en sloten deze training af op de vijftiende plek. We monteerden nieuwe remblokken en een nieuwe achterband en dachten daarmee gereed te zijn voor de tweede kwalificatie.

“Dachten” dus… We ondervonden ook in de tweede kwalificatie hinder van de rem. Wel wist Ron zijn tijd te verbeteren en op te klimmen tot de dertiende startplaats. S ’avonds hebben we de remolie, blokken en schijven vervangen en hebben we sleuven in het spatbord geslepen ter koeling. Veel meer konden we ter plaatse op het circuit niet doen.

Op zondag was het bij het opstaan schitterend weer. Er stond geen warming-up training gepland, maar meteen de wedstrijd. Tijdens de start kwam Ron slecht weg. De motor klom tot twee keer toe op het achterwiel. Er zit dan niets anders op dan het gas dicht te doen en dat kost tijd.

Ron over de race: “Ik irriteerde me aan het gedrag van een andere coureur tijdens de warm-up lap. Of dat leidde tot mijn slechte start weet ik niet, maar ik kwam slecht weg. In de eerste bocht kwam ik daarna ook nog aan de buitenkant terecht wat me ook nog een plaatsje kostte. Gelukkig voelde de rem wel beter aan en kon ik het vertrouwen hervinden.” Uiteindelijk kwam Ron als tiende over de finish. Toch weer vijf punten!
Voor race twee werd het een ander verhaal. Het was intussen gaan regenen en volgens buienradar zou de wedstrijd ook onder die omstandigheden worden verreden. Doorgaans liggen natte omstandigheden Ron wel, maar met deze Superbike hebben we nog niet op een kletsnatte baan gereden. Toch weer even spannend dus. Ron over deze race: “Deze start verliep een stuk beter. Ik zag de eerste ronden bar weinig door de spray van de banden van de rijders voor me. Een foutje wordt op een stratencircuit hard afgestraft omdat er weinig uitloop is, dus ik heb het zekere voor het onzekere genomen. Ik zag P9 op het pit board en zag weinig mogelijkheden meer om de rijders voor me binnen te halen. De een na laatste ronde begon de motor nog zwaar in te houden ook, dus ik ben eigenlijk wel blij dat ik nog ben gefinisht.”
Dat de motor inhield was ook in de tijden goed terug te zien. Daar waar er eerst een marge van 22 seconden op de eerstvolgende rijder was opgebouwd, was dit bij het vallen van de finishvlag nog maar tien seconden.

Via deze weg willen wij ook nog onze dank uitspreken naar de Hamove, die jaarlijks een geweldig evenement organiseren!

 

Groeten van het RHL racing team.

 
Meer artikelen...
Sponsors