Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen Zolder

Zolder

Allereerst onze excuses  voor het late bericht, normaal gesproken typen wij het wedstrijdverslag als we onderweg zijn naar huis. Helaas waren wij daar nu niet toe in staat...
Van de problemen op de Nürburgring is weer geleerd en daarom was het team een dag eerder neergestreken op circuit Zolder (België). De vrije trainingen werden verreden met erg veel verkeer (langzame rijders), maar voor de te testen spullen maakte dat echter niet uit. Zaterdags hoefde er pas gekwalificeerd te worden. Er werden wat kleine problemen opgelost, daar is zo`n dag goed voor.
Tijdens de kwalificaties kwam er een 12e tijd uit bij de BeNeCup  en tijdens de "Battle of the LowLands" (een extra wedstrijd) kwalificeerde Ron zich als 11e. Mooie uitgangsposities voor de Zondag dus!

Race 1 begon nat maar de baan begon toch snel op te drogen. Ron had net als het grootste deel van de medecoureurs voor regenbanden gekozen wat achteraf de beste keus was. In het begin van de wedstrijd kon Ron nog goed meekomen maar naarmate de baan droger werd moest hij steeds meer terrein prijsgeven. De banden begonnen aardig op te spelen. Toch reed Ron `n goede wedstrijd en is uiteindelijk als 11e gefinisht. Het setje regenbanden was goed voor de vuilnisbak want `n droge baan is uiterst ongeschikt hiervoor!

Bij race 2 was er geen sprake van bandenkeus want het was droog dus minder stress.  Ron had `n redelijke start maar als snel belandde hij in niemandsland en moest zijn eigen race rijden. Wat wel steeds lastiger werd was dat het voorwiel van de motor steeds omhoog wilde als het vermogen erop gezet werd, iets wat we nog niet eerder zó erg hadden meegemaakt. Na regelmatige rondetijden wist Ron `n 12e plaats te behalen. Weer een resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn.

Tijdens de race van de “Battle of the LowLands" was er een speciale regel: steeds de langzaamste twee rijders vielen hierin af en worden middels vlagsignalen uit de wedstrijd gehaald.
Ron reed rond de 14e plaats, toen het fout ging. Bij het opkomen van start finish, dat is op Zolder een snelle chicane, ging het fout. Met vermoedelijk een highsider werd Ron van de Honda geworpen en hij kwam hierbij in de bandenstapel terecht. Direct was duidelijk dat het fout zat bij Ron. Goed fout...
Ron had zwaar letsel opgelopen en werd overgebracht naar het ziekenhuis en in coma gebracht. Daarbij werd hij ondersteunt in het ademhalen. Na drie dagen begon hij te ontwaken en was er licht in de duisternis.
Na twee weken was hij zover herstelt dat Ron van België naar Alkmaar kon worden overgebracht. Voor zijn ouders en vriendin een stuk dichterbij huis! En na 14 dagen in Alkmaar is Ron naar Heliomare gebracht. Hier word er gewerkt aan het herstel, iets wat iedereen natuurlijk ambieert.

Ron zit nog minimaal tot en met 15 Oktober in Heliomare voor zijn revalidatie. Dit gaat gelukkig voorspoedig en Ron kan intussen bijvoorbeeld weer zelf lopen en fietsen. Later zullen we hier uitgebreider op terugkomen.

Momenteel staat Ron nog 7e in de BeNecup, hij zal natuurlijk zakken doordat Ron niet meer in staat zal zijn om dit seizoen te starten en punten te behalen.
Iedereen die Ron dit jaar heeft gesteund, in welke vorm dan ook, wil hij hierbij alvast hartelijk bedanken.

 
Sponsors