Aanmelden
Facebook

Twitter
Home Nieuws en Raceverslagen Zware crash op Zolder

Zware crash op Zolder

Hier onder het verslag van racesport.nl over de race "Battle of the Lowlands" op het circuit van Zolder in België.

Wat de klapper van de dag had moeten worden van de Battle of the Lowlands in figuurlijke zin werd het helaas in de letterlijke zin. Aan het einde van tweede ronde kwam Ron Looijestein bij het opkomen van het start-finish gedeelte van het circuit van Zolder zwaar ten val. De wedstrijd werd meteen stilgelegd en niet meer herstart.

De Hollands Noordkop Honda rijder verloor bij het opkomen van het rechte stuk de controle over zijn machine en vloog middels een highsider hard van de Honda af. Looijestein raakte de bandenstapel langs de baan waarna hij terug de baan op werd gekatapulteerd.

De race werd uiteraard direct gestopt middels de rode vlag om baco’s en medici de nodige eerste verzorging te kunnen laten uitvoeren. Na een eerste verzorging op de baan werd Ron overgebracht naar het Medisch Centrum op het circuit. Daar bleek dat Ron niet bij bewustzijn was en na verdere stabilisatie is hij in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt voor verder onderzoek en behandeling.

De wedstrijdleiding besloot hierop de verdere race te cancellen. In overleg met de vader van Ron hebben we besloten om te wachten met publicatie tot er iets meer bekend zou zijn over de aard van de verwondingen en de toestand van Ron. Vader Harry Looijestein heeft ons zojuist bericht dat Ron op dit moment in een comateuze toestand wordt gehouden. Ron heeft hoofdletsel maar het is nog onduidelijk hoe ernstig het letsel werkelijk is. Het kan nog wel enige dagen duren voordat daar meer duidelijkheid over gegeven kan worden. Tot op dit moment loopt de druk in zijn hersenen niet op en dat is in elk geval geen slecht teken.

De Racesport.nl redactie wenst de familie Looijestein uiteraard heel veel sterkte in deze voor hen moeilijke dagen en hoopt uiteraard op een snel maar bovenal volledig herstel van Ron.

Indien er de komende dagen dingen veranderen in de toestand van Ron zullen wij in overleg met de familie hier een update plaatsen.

Update 13-07-2015 12.00 uur:
Ron heeft gister een zware crash ervaren op het circuit van Zolder in Belgie. Hier heeft hij een harde klap tegen zijn hoofd gehad waardoor hij hoogstwaarschijnlijk gelijk buiten bewust zijn was. Ze hebben hem overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt. Zijn linker sleutelbeen is gebroken en hij heeft letsel aan het topje van z'n linkerlong. Ron word voor als nog kunstmatig in coma gehouden en ze helpen hem bij de ademhaling om zeker te zijn dat hij genoeg zuurstof naar de hersenen krijgt. Vanmorgen werd de familie verteld dat ie de nacht ok is doorgekomen en dat hij stabiel is. Ze houden de druk bij in zijn hoofd met een drukmeter. Over het algemeen zijn de artsen positief over een herstel maar hoelang en hoe en wat is voor als nog onduidelijk.


Update 14-07-2015 21.00 uur:
Het belangrijkste nieuws en beste nieuws dat we op dit moment konden krijgen hebben we ook gekregen. Het gaat voorzichtig de goede kant op met Ron. Op maandag is er een nieuwe CT-scan gemaakt en de behandelend artsen waren dermate positief over die scan dat ze in de loop van de maandagmiddag begonnen zijn met het afbouwen van de medicijnen die Ron in een kunstmatige coma hielden. Vanaf dat moment is het ontwakingsproces begonnen en contact met vader Harry leverde zojuist het bericht op dat Ron, weliswaar zeer langzaam, aan het ontwaken is. Ron reageert inmiddels weer op prikkels van buitenaf zoals het verzoeken om in de hand te knijpen, maar is op dit moment zeker nog niet "bij bewustzijn". Het ingezette proces is echter een goed teken en is een voorzichtige indicatie dat het hoofdletsel "minder ernstig" zou kunnen zijn dan aanvankelijk werd gevreesd. Ook het feit dat de ademhalingsondersteuning die Ron had nagenoeg volledig is afgebouwd is een goed teken. Voor woensdag staat er voor de familie weer een afspraak met de behandelend artsen op het programma en dan hopen ze uiteraard meer te vernemen over aard en ernst van het letsel en eventuele prognoses omtrent herstel. Hopelijk zet deze positieve trend door en kunnen we de komende dagen meer positieve updates hier plaatsen.


Update 15-07-2015 21.30 uur:
Even pas op de plaats is misschien wel de beste manier om vandaag te omschrijven. In de middag was er duidelijk meer reactie merkbaar bij Ron. Hij reageerde heel duidelijk op het aanwezige bezoek wat voor vader Harry natuurlijk fijn was om dat te zien. Wel was Ron erg onrustig en om dat een beetje in te dammen is er kalmeringsmiddel toegediend waardoor Ron vanavond weer nauwelijks bereikbaar was. De behandelend arts maakt zich nog steeds zorgen en gaf aan dat hij hoopte dat die zorgen uiteindelijk voor niets zullen zijn geweest. Hij bedoelt daar eigenlijk mee te zeggen dat er nog niets zeker is en dat er absoluut nog geen prognose te geven is over mate en tijdsduur van herstel. Er zijn tekenen van vooruitgang maar we moeten voorzichtig zijn met die al te positief te interpreteren.

Update 16-07-2015 21.30 uur:
We zijn erg blij dat we kunnen melden dat er vandaag een grote verbetering gemeld kan worden in de toestand van Ron. Ron is goed bij kennis en heeft gepraat met zijn ouders. Ron beweegt armen en benen en is ook zijn humor zeker niet verloren. Alle ondersteunende apparatuur is inmiddels volledig verwijderd en indien dit herstel zich doorzet wordt bekeken of opname op de Intensive care nog wel noodzakelijk is. Goed om dit soort nieuws te kunnen melden na toch een aantal dagen van grote onzekerheid omtrent zijn daadwerkelijke verwondingen.

Er is nog een lange weg van herstel te gaan waarbij zeker nog de nodige ups en downs zullen volgen maar in elk geval gaat het voor nu de goede kant op.

Bron: racesport.nl

Zodra we meer weten zullen we jullie op de hoogte houden. Groeten, het RHL racing Team

Laatst aangepast (vrijdag, 17 juli 2015 19:09)

 
Sponsors