Aanmelden
Facebook

Twitter
Home

Raceverslagen

Zolder 2

Goedendag
Zoals beloofd zouden we nog met een update aangaande Ron's letsel komen. 
In ons  vorige bericht hadden we reed vermeld dat het einde van de herstelperiode in Heliomare in zicht was (15 oktober) en dit is zelfs met een week ingekort. Ron is dus thuis! Hij kan nu rustig aan en stapje voor stapje zijn normale leven weer oppakken en moet daarbij goed in kaart krijgen waar hij tegenaan loopt.

Rons herstel is –terugkijkend- nog redelijk snel gegaan. Toen hij twee maanden terug in Heliomare kwam zat hij in `n rolstoel. Vorig weekend heeft hij zelfs alweer een rondje hard gelopen! De goede weg is dus in ieder geval ingeslagen. Vanaf volgende week gaat Ron dan ook weer “gewoon” te werk. Dit staat tussen aanhalingstekens omdat hij ten eerste nog maar een paar uurtjes per dag mag maken en ten tweede omdat hij geen rijbewijs meer heeft en dus van meerijden afhankelijk is. Ron ziet erg naar het werk uit. Op zich niet verwonderlijk ook, wanneer je in gedachte houdt dat de klap al drie maanden terug was. Daar waar voorheen zijn leven bestond uit werken en trainen voor de motorsport, daar bestond het na het ongeluk puur uit hersteltraining…

Het herstel kan nog tot een jaar doorgaan. Hierbij kunnen de laatste puntjes nog op de i gezet worden.
Later zullen we terugkomen over hoe wij de toekomst zien. Hier voor is er nu te weinig inzicht in zaken.

Groeten van het RHL racing Team

Laatst aangepast (dinsdag, 13 oktober 2015 10:33)

 

Zolder

Allereerst onze excuses  voor het late bericht, normaal gesproken typen wij het wedstrijdverslag als we onderweg zijn naar huis. Helaas waren wij daar nu niet toe in staat...
Van de problemen op de Nürburgring is weer geleerd en daarom was het team een dag eerder neergestreken op circuit Zolder (België). De vrije trainingen werden verreden met erg veel verkeer (langzame rijders), maar voor de te testen spullen maakte dat echter niet uit. Zaterdags hoefde er pas gekwalificeerd te worden. Er werden wat kleine problemen opgelost, daar is zo`n dag goed voor.
Tijdens de kwalificaties kwam er een 12e tijd uit bij de BeNeCup  en tijdens de "Battle of the LowLands" (een extra wedstrijd) kwalificeerde Ron zich als 11e. Mooie uitgangsposities voor de Zondag dus!

Race 1 begon nat maar de baan begon toch snel op te drogen. Ron had net als het grootste deel van de medecoureurs voor regenbanden gekozen wat achteraf de beste keus was. In het begin van de wedstrijd kon Ron nog goed meekomen maar naarmate de baan droger werd moest hij steeds meer terrein prijsgeven. De banden begonnen aardig op te spelen. Toch reed Ron `n goede wedstrijd en is uiteindelijk als 11e gefinisht. Het setje regenbanden was goed voor de vuilnisbak want `n droge baan is uiterst ongeschikt hiervoor!

Bij race 2 was er geen sprake van bandenkeus want het was droog dus minder stress.  Ron had `n redelijke start maar als snel belandde hij in niemandsland en moest zijn eigen race rijden. Wat wel steeds lastiger werd was dat het voorwiel van de motor steeds omhoog wilde als het vermogen erop gezet werd, iets wat we nog niet eerder zó erg hadden meegemaakt. Na regelmatige rondetijden wist Ron `n 12e plaats te behalen. Weer een resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn.

Tijdens de race van de “Battle of the LowLands" was er een speciale regel: steeds de langzaamste twee rijders vielen hierin af en worden middels vlagsignalen uit de wedstrijd gehaald.
Ron reed rond de 14e plaats, toen het fout ging. Bij het opkomen van start finish, dat is op Zolder een snelle chicane, ging het fout. Met vermoedelijk een highsider werd Ron van de Honda geworpen en hij kwam hierbij in de bandenstapel terecht. Direct was duidelijk dat het fout zat bij Ron. Goed fout...
Ron had zwaar letsel opgelopen en werd overgebracht naar het ziekenhuis en in coma gebracht. Daarbij werd hij ondersteunt in het ademhalen. Na drie dagen begon hij te ontwaken en was er licht in de duisternis.
Na twee weken was hij zover herstelt dat Ron van België naar Alkmaar kon worden overgebracht. Voor zijn ouders en vriendin een stuk dichterbij huis! En na 14 dagen in Alkmaar is Ron naar Heliomare gebracht. Hier word er gewerkt aan het herstel, iets wat iedereen natuurlijk ambieert.

Ron zit nog minimaal tot en met 15 Oktober in Heliomare voor zijn revalidatie. Dit gaat gelukkig voorspoedig en Ron kan intussen bijvoorbeeld weer zelf lopen en fietsen. Later zullen we hier uitgebreider op terugkomen.

Momenteel staat Ron nog 7e in de BeNecup, hij zal natuurlijk zakken doordat Ron niet meer in staat zal zijn om dit seizoen te starten en punten te behalen.
Iedereen die Ron dit jaar heeft gesteund, in welke vorm dan ook, wil hij hierbij alvast hartelijk bedanken.

 

Ron get well soon!

12 juli kwam Ron Looijesteijn zwaar ten val op het Belgische cirquit van Zolder, tijdens Battle of the Lowlands. Het is sinds dien een zware strijd geweest voor Ron, met veel ups en downs. De eerste paar dagen waren vooral kritiek, hij werd kunstmatig in coma gehouden om te beoordelen hoe zijn herstel zou gaan verlopen. Na een paar dagen werd besloten dat het niet meer nodig was om hem in deze coma te houden en de beademingsapparatuur werd losgehaald. Een dag of wat later was Ron weer bij en konden zijn ouders goed met hem communiceren.

Toch bleef het een 'rollercoaster ride' voor Ron, de dagen die volgde waren meer gevuld met onzekerheid, zijn temperatuur liep op en hij had het merkbaar zwaar. Vanaf dit moment is bewust gekozen door zijn ouders om voorlopige berichtgeving naar buiten tijdelijk te staken. Dit tot dat er weer sprake was van een echte verbetering.

27 juli is door het ziekenhuis in Hasselt besloten dat Ron sterk genoeg was om overgebracht te worden naar het MCA te Alkmaar.

Ron gaat nog steeds met stapjes vooruit. Hij is vastberaden om beter te worden. Hij is in staat, om met begeleiding uit zijn bed te komen en in een rolstoel te zitten. Deze rolstoel heeft naar Ron zijn mening waarschijnlijk 2 wielen te veel, want na een paar dagen is hij deze al zat. Hij wil alles op alles zetten om zo snel mogelijk uit deze rolstoel te komen. Hij ziet er naar uit om naar Heliomare te gaan, om daar verder te werken aan zijn herstel: aan de slag!

Afgelopen weekend werd op Assen de "Gamma Racing Day" gehouden. Op deze dag hadden verschillende coureurs stickers op hun motorfiets geplakt met de tekst "Ron #86 get wel soon!". Op het cirquit hing zelfs een spandoek met deze tekst. Deze sympathieke actie is opgezet door Paula Leek en Rob Hartog. Foto's van de actie zijn ook terug te vinden op de Facebook pagina van Paula.

Ron ligt op dit moment dus nog in het MCA te Alkmaar, maar hoopt zo snel mogelijk naar Heliomare te kunnen gaan. Omdat het onzeker is hoe lang Ron in het MCA blijft, is in overleg met Harry, zijn vader, besloten om eventuele kaarten en dergelijke op te sturen naar de zus van Ron, Louise. Grasweg 31a 1761 LJ Anna Paulowna. Louise zal dan zorgen dat de post bij Ron aankomt.

Als laatste willen wij iedereen die Ron gesteund heeft met een kaart, een bericht op Facebook of op wat voor manier dan ook enorm bedanken voor de steun. Dit namens zijn ouders, familie RHL Racing team en natuurlijk Ron zelf!

Ron #86, get well soon!

UPDATE 10-aug-2015

Ron heeft gister zijn laatste nachtje in het ziekenhuis doorgebracht en is nu in Heliomare om hard te werken aan zijn verdere herstel. Ron bedankt iedereen nogmaals enorm voor alle steun!

Laatst aangepast (maandag, 10 augustus 2015 18:10)

 

Zware crash op Zolder

Hier onder het verslag van racesport.nl over de race "Battle of the Lowlands" op het circuit van Zolder in België.

Wat de klapper van de dag had moeten worden van de Battle of the Lowlands in figuurlijke zin werd het helaas in de letterlijke zin. Aan het einde van tweede ronde kwam Ron Looijestein bij het opkomen van het start-finish gedeelte van het circuit van Zolder zwaar ten val. De wedstrijd werd meteen stilgelegd en niet meer herstart.

De Hollands Noordkop Honda rijder verloor bij het opkomen van het rechte stuk de controle over zijn machine en vloog middels een highsider hard van de Honda af. Looijestein raakte de bandenstapel langs de baan waarna hij terug de baan op werd gekatapulteerd.

De race werd uiteraard direct gestopt middels de rode vlag om baco’s en medici de nodige eerste verzorging te kunnen laten uitvoeren. Na een eerste verzorging op de baan werd Ron overgebracht naar het Medisch Centrum op het circuit. Daar bleek dat Ron niet bij bewustzijn was en na verdere stabilisatie is hij in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt voor verder onderzoek en behandeling.

De wedstrijdleiding besloot hierop de verdere race te cancellen. In overleg met de vader van Ron hebben we besloten om te wachten met publicatie tot er iets meer bekend zou zijn over de aard van de verwondingen en de toestand van Ron. Vader Harry Looijestein heeft ons zojuist bericht dat Ron op dit moment in een comateuze toestand wordt gehouden. Ron heeft hoofdletsel maar het is nog onduidelijk hoe ernstig het letsel werkelijk is. Het kan nog wel enige dagen duren voordat daar meer duidelijkheid over gegeven kan worden. Tot op dit moment loopt de druk in zijn hersenen niet op en dat is in elk geval geen slecht teken.

De Racesport.nl redactie wenst de familie Looijestein uiteraard heel veel sterkte in deze voor hen moeilijke dagen en hoopt uiteraard op een snel maar bovenal volledig herstel van Ron.

Indien er de komende dagen dingen veranderen in de toestand van Ron zullen wij in overleg met de familie hier een update plaatsen.

Update 13-07-2015 12.00 uur:
Ron heeft gister een zware crash ervaren op het circuit van Zolder in Belgie. Hier heeft hij een harde klap tegen zijn hoofd gehad waardoor hij hoogstwaarschijnlijk gelijk buiten bewust zijn was. Ze hebben hem overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt. Zijn linker sleutelbeen is gebroken en hij heeft letsel aan het topje van z'n linkerlong. Ron word voor als nog kunstmatig in coma gehouden en ze helpen hem bij de ademhaling om zeker te zijn dat hij genoeg zuurstof naar de hersenen krijgt. Vanmorgen werd de familie verteld dat ie de nacht ok is doorgekomen en dat hij stabiel is. Ze houden de druk bij in zijn hoofd met een drukmeter. Over het algemeen zijn de artsen positief over een herstel maar hoelang en hoe en wat is voor als nog onduidelijk.


Update 14-07-2015 21.00 uur:
Het belangrijkste nieuws en beste nieuws dat we op dit moment konden krijgen hebben we ook gekregen. Het gaat voorzichtig de goede kant op met Ron. Op maandag is er een nieuwe CT-scan gemaakt en de behandelend artsen waren dermate positief over die scan dat ze in de loop van de maandagmiddag begonnen zijn met het afbouwen van de medicijnen die Ron in een kunstmatige coma hielden. Vanaf dat moment is het ontwakingsproces begonnen en contact met vader Harry leverde zojuist het bericht op dat Ron, weliswaar zeer langzaam, aan het ontwaken is. Ron reageert inmiddels weer op prikkels van buitenaf zoals het verzoeken om in de hand te knijpen, maar is op dit moment zeker nog niet "bij bewustzijn". Het ingezette proces is echter een goed teken en is een voorzichtige indicatie dat het hoofdletsel "minder ernstig" zou kunnen zijn dan aanvankelijk werd gevreesd. Ook het feit dat de ademhalingsondersteuning die Ron had nagenoeg volledig is afgebouwd is een goed teken. Voor woensdag staat er voor de familie weer een afspraak met de behandelend artsen op het programma en dan hopen ze uiteraard meer te vernemen over aard en ernst van het letsel en eventuele prognoses omtrent herstel. Hopelijk zet deze positieve trend door en kunnen we de komende dagen meer positieve updates hier plaatsen.


Update 15-07-2015 21.30 uur:
Even pas op de plaats is misschien wel de beste manier om vandaag te omschrijven. In de middag was er duidelijk meer reactie merkbaar bij Ron. Hij reageerde heel duidelijk op het aanwezige bezoek wat voor vader Harry natuurlijk fijn was om dat te zien. Wel was Ron erg onrustig en om dat een beetje in te dammen is er kalmeringsmiddel toegediend waardoor Ron vanavond weer nauwelijks bereikbaar was. De behandelend arts maakt zich nog steeds zorgen en gaf aan dat hij hoopte dat die zorgen uiteindelijk voor niets zullen zijn geweest. Hij bedoelt daar eigenlijk mee te zeggen dat er nog niets zeker is en dat er absoluut nog geen prognose te geven is over mate en tijdsduur van herstel. Er zijn tekenen van vooruitgang maar we moeten voorzichtig zijn met die al te positief te interpreteren.

Update 16-07-2015 21.30 uur:
We zijn erg blij dat we kunnen melden dat er vandaag een grote verbetering gemeld kan worden in de toestand van Ron. Ron is goed bij kennis en heeft gepraat met zijn ouders. Ron beweegt armen en benen en is ook zijn humor zeker niet verloren. Alle ondersteunende apparatuur is inmiddels volledig verwijderd en indien dit herstel zich doorzet wordt bekeken of opname op de Intensive care nog wel noodzakelijk is. Goed om dit soort nieuws te kunnen melden na toch een aantal dagen van grote onzekerheid omtrent zijn daadwerkelijke verwondingen.

Er is nog een lange weg van herstel te gaan waarbij zeker nog de nodige ups en downs zullen volgen maar in elk geval gaat het voor nu de goede kant op.

Bron: racesport.nl

Zodra we meer weten zullen we jullie op de hoogte houden. Groeten, het RHL racing Team

Laatst aangepast (vrijdag, 17 juli 2015 19:09)

 

Helaas geen deelname aan de wegrace op Oss

De eerstvolgende wedstrijd op de kalender is de race op het stratencircuit van Oss. Hier moeten wij helaas verstek laten gaan. Dit is om twee redenen: 
De eerste reden is dat we momenteel onvoldoende vertrouwen hebben in de voorrem. Op Hengelo gaf deze problemen en op Oss komt het nog veel meer op de rem aan. Er zijn geen uitloopmogelijkheden en wanneer de rem dan faalt zijn de gevolgen groot (zoals helaas vorig jaar te zien was).
De tweede reden is dat we niet het budget rond hebben. Daardoor moeten we jammer genoeg wedstrijden moeten laten schieten. Deelname aan een wedstrijd op een permanent circuit verkiezen we dan boven deelname aan een wedstrijd op een stratencircuit.
Erg jammer allemaal, we staan momenteel zevende in het kampioenschap en Ron presteert altijd goed op Oss. De zaken moet echter wel 100% voor elkaar zijn om met vertrouwen deel te kunnen nemen.

Laatst aangepast (zaterdag, 16 mei 2015 13:26)

 
Meer artikelen...
Sponsors